Константин Тилев от КРС: Светослав Костов задължително трябва да подаде оставка

  • 22 септември 2019 21:29

  • 1154
  • 2
Константин Тилев от КРС: Светослав Костов задължително трябва да подаде оставка
© Булфото (архив)

В цялата ми кариера никога не съм ставал свидетел на подобна ситуация. По мое време – 25 години бях в  ''Хоризонт'', бил съм репортер, редактор, водещ, не е имало такова нещо. Част от лиценза на радиото е да осигурява непрекъсваемост на излъчването. Това заяви в ефира на БТВ Константин Тилев, член на Комисията за регулиране на съобщенията.

"Лично за мен това е прецедент и бих искал да спомена нещо, което също поражда кризите в БНР и не само там и това е Законът за радиото и телевизията'', заяви той.

''В Закона има определение за структурите, които представляват двете обществени медии у нас и те са твърде архаични. Имаме нужда от нов закон'', беше категоричен Тилев, предаде Топновини.

''СЕМ  е работодателят на генералния директор на БНР и има правомощие – да изслуша годишния му отчет. Да го приеме или да не го приеме. Ако не го приеме, нищо не следва след това. СЕМ по същество го назначава, но не може да окаже никакво влияние върху него. По закон не може. В закона има куп други неща, които са твърде отнасящи се до времето, когато уважаваната от мен Нели Огнянова написа този закон – преди много години'', каза той. 

''Светът се промени. Сега говорим за някакъв тип етичност в електронните медии, говорим за осигуряване на плурализъм на хората, които работят в обществените медии и те да се чувстват достатъчно защитени'', допълни Тилев.

Константин Тилев заяви, че наказателното постановление изчаква своя законен срок и КРС ще глоби БНР между 10 и 100 хиляди лева. По думите му Светослав Костов задължително трябва да подаде оставка като генерален директор на БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1154 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
димитър

2020.06.02 | 19:26

2
Косьо Тилев - доносникът!
Сгафил

2019.09.23 | 11:19

1

Не подавай,тия подстрекатели те шантажират

Добави коментар

Водещи новини