Зам.-министърът на младежта и спорта се включи в честване по повод Световния ден на мира

  • 21 септември 2019 13:18

  • 502
  • 0
Зам.-министърът на младежта и спорта се включи в честване по повод Световния ден на мира
© ММС

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е се включи в честване по повод 21 септември - Световен ден на мира, организирано от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

,,Тази дата е изведена в световния календар от Организацията на обединените нации именно с цел да обостри вниманието за важността на разбирателството и мира на международно ниво - теми, които осъзнаваме колко са важни, когато започнат да липсват'', каза Павлов.

Той изтъкна, че един от приоритетите на ММС и лична кауза на министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във е борбата с агресията сред младите хора чрез спорт и младежко включване. От 2017 до днес една от най-работещите програми на ММС е насочена именно към превенция на агресията и зависимостите сред младите хора.

,,Усилията на институциите в тази посока се доказаха и от работата ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. България бе първата страна, която постави темата за “младите хора, мира и сигурността” - в резултат бе завършено първото законодателно досие в сектор ''Младеж'', допълни зам.-министърът.

Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова изказа своята благодарност за подкрепата от страна на ММС и зам.-министър Павлов.

Последвайте канала на

Novini.bg
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини