Санират още две сгради в Пещера

  • 20 септември 2019 13:31

  • 274
  • 1
Санират още две сгради в Пещера
© Булфото (архив)

В Пещера започва саниране на още два жилищни блока по Оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от пресцентъра на общината.

Със символична първа копка кметът Николай Зайчев е дал начало на строителните дейности.

"Като кмет няма как да бъда недоволен първо от това, че екипът ми успя по най-бързия и най-добрия начин да подготви проектите за кандидатстване и в двата етапа на европейската програма. Имам вътрешната удовлетвореност от това, че стотици семейства в Пещера живеят в по-добри жилища, които са и по-икономични, а служителите в няколко администрации вече работят при съвременни условия", е казал кметът. Той е посочил още, че успоредно с повишаването на енергийната ефективност е подобрена и общата визия на Пещера.

В родопския град по Националната програма за енергийна ефективност са санирани шест големи жилищни блока, а със европейски средства са реновирани 43 жилищни сгради. До момента по Оперативната програма са обновени сградите на Общинската администрация, Районното управление на МВР, Пожарната, Ритуалната зала и Обединения детски комплекс. В момента се работи за повишаване на енергийната ефективност и на сградата на Социалния патронаж, където се помещава и Дневния център за деца и младежи с увреждания.Там ще бъдат монтирани фотоволтаични панели за производство на електроенергия.

Последвайте канала на

БТА
274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.20 | 16:31

1

Браво. А спомняте ли си комунистите в началото, когато започна санирането какво говореха? Че държавата става съсобственик на санираните апартаменти. Идват избори, спомнете си една от многото им лъжи.

Добави коментар

Водещи новини