Соколов: Водачите да проявяват изключително търпение по време на пътуванията за почивните дни

  • 20 септември 2019 07:34

  • 638
  • 0
Соколов: Водачите да проявяват изключително търпение по време на пътуванията за почивните дни
© кадър - бТВ

Всички, които ще пътуват - да се информират от сайта на АПИ къде има ремонти. Водачите да проявяват изключително търпение и да се слушат указанията на контролните органи. Това заяви инсп. Петър Соколов от "Пътна полиция" в ефира на бТВ по повод предстоящите почивни дни.

"Започваме и сме организирали специализирана полицейска акция по линия безопасност на движението веднага с лед като обезпечим изнасянето на автомобилния поток към местата за почивка. Акцията ще включва проверка за установяване на неправоспособни водачи, водачи, които управляват МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. „Техническите ни средства за контрол на скоростта са изправни и от днес ще бъдат разположение на територията на цялата страна“, добави Соколов.

„Във връзка с предстоящите почивни и празнини дни от страна на МВР са предприети необходимите мерки за допълнително подпомагане и регулиране на движението там, където е необходимо. Очакваме днес в следобедните часове да се увеличи интензивността на трафика по основните пътни артерии от републиканската пътна мрежа, от изходите на столицата и големите градове към нашите курорти и ГКПП. В готовност сме и сме създали необходимата организация за поетапно насищане на републиканската пътна мрежа с автопатрули и технически средства. Още днес в ранните следобедни часове, когато интензивността на движението се увеличи. Местата по основните пътища, където в момента продължават да се извършват строително-ремонтни дейности ще бъдат обезпечени с наше полицейско присъствие“, каза още той.

Инспекторът припомни за важащата за днес забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по основните пътища в страната. „Съгласно Заповедта на АПИ днес в последния работен ден от седмицата ще бъде въведена забрана за движението на тежкотоварните автомобили от 16.00 до 20.00 часа. Ще могат да се движат само товарните автомобили със специален режим на движение. В последния почивен ден забраната ще бъде включена от 14.00 до 20.00 часа“, обясни той. Инспекторът отправи апел към всички водачи, които ще пътуват през празничните дни, след като уточнят маршрута, по който ще се движат, да направят справка в сайта на АПИ, където има подробна информация за текущите ремонти по автомагистралите и основните пътища от републиканската пътна мрежа.

Той призова водачите и да проявят изключително търпение в пътните участъци, където продължават да текат строително-ремонтни дейности и да не се създава допълнително напрежение, както и да се изпълняват указанията на служителите на „Пътна полиция“, които са на място.

Последвайте канала на

Калина Христова
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини