Близки на жертви на тежки престъпления излизат на протест пред парламента

  • 18 септември 2019 07:37

  • 382
  • 1
Близки на жертви на тежки престъпления излизат на протест пред парламента
© Кадър: БТВ

Близки на жертви на тежки престъпления ще протестират пред парламента с искане за справедливи присъди.

Подписката за промяна в закона при тежки престъпления, която близките на убитото момиченце от село Сотиря започнаха ще бъде предадена на депутатите, предаде бТВ.

В кметството на селото всекидневно пристигат стотици пратки. Непознати от цялата страна са организирали пунктове и доброволни групи за събиране на подписи за най-тежкото наказание. Сега законът предвижда при самопризнание присъдите на извършителите да бъдат намалени.

Почернените близки са подготвили списък с 11 искания в НК. Бабата на убитата Криси показа раницата, с която детето е трябвало да тръгне в първи клас. Тя каза, че носят подписка с 15 882 гласа. "Надяваме се депутатите да надигнат глава и да приемат предложените промени", каза жената.

Хората настояват да отпадне мярката за намаляване на присъдата при умишлено престъпление на извършител на тежко престъпление, като промените да обхванат и старите случаи. И предупреждават, че ако исканите промени не се приемат може да се стигне до анархия.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Krasimir

2019.09.18 | 08:21

1

Подкрепям близките на жертвите. До кога тези 240 търтей ще се правят на малоумни . Чакат явно някой да утрепе тяхното дете ли? Дали тогава няма да се разбързат. Всички трябва да ги подкрепим. Да отпадне това намаляване за тежки умишлени престъпления. Има специалисти който да формулират точно това в закона.

Добави коментар

Водещи новини