На 22 септември е обявен Ден без автомобили в центъра на Шумен

  • 17 септември 2019 12:51

  • 500
  • 0
На 22 септември е обявен Ден без автомобили в центъра на Шумен
© Община Шумен

22 септември ще бъде обявен за Ден без автомобили в Шумен. Това е част от инициативите с които в областния град ще бъде отбелязана Европейската седмица на мобилността, съобщават от пресцентъра на общината.

От 8.00 до 20.00 часа паркингът на пл. "Кристал" трябва да бъде освободен от моторни превозни средства. От 15.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на автомобили по бул. "Славянски", в участъка от ул. "Карел Шкорпил" до ул."Адам Мицкевич". В 11.00 часа на паркинга на пл. "Кристал" ще има демонстрация на интервалната тренировка табата, а от 16.00 часа - по майсторско управление на тротинетки. Ще има и състезания по скоростно и майсторско управление на велосипеди, съответно по бул. "Славянски" и на "Кристал".

Днес ученици от Общинския младежки съвет ще посетят Автоматичната измервателна станция в града и ще се запознаят с дейността на съоръжението. Младежите ще раздават и флаери по централната пешеходна зона и ще засадят дръвче в парка до сградата на общината.

На 18 септември, от 10.00 часа, служители от ОД на МВР, експерти от РИОСВ и Община Шумен ще гостуват в детските градини "Дружба" и "Щурче". Малчуганите ще пресъздадат пред гостите реална пътна обстановка, а полицай ще им разясни правилата за движение с велосипед.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини