Кампанията „Стара хартия за нова книга“ в столицата спази 313 дървета от изсичане

  • 16 септември 2019 11:14

  • 229
  • 0
Кампанията „Стара хартия за нова книга“ в столицата спази 313 дървета от изсичане
© булфото

За седма поредна година в навечерието на първия учебен ден София стана домакин на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. Събитието обединява грижата за природата и любовта към четенето. Кампанията е организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и традиционно се провежда под патронажа на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Регламентът предвиждаше, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 килограма хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни това условие, получи само по една книга. Децата, донесли допълнителни 5 килограма хартия, получиха и втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“.

Актьорите от Столичния куклен театър също се включиха в събитието с постановката „Пази детето“ – образователен куклен спектакъл, който по забавен и интерактивен начин учи децата как да разпознават опасните за тях ситуации и да реагират правилно. А финалът на сценичната програма поставиха децата от Voice academy, единственото по рода си музикално училище в България с професионална програма за обучение и развитие на млади таланти.

Кампанията вече премина през градовете Бургас и Хасково, а след София инициативата ще се проведе в още две големи общини – в Русе на 28 септември и за първи път във Велико Търново на 29 септември.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини