Раздут бюджет или националната сигурност са приоритет за генералния директор на БНР?

  • 13 септември 2019 17:12

  • 521
  • 0
Раздут бюджет или националната сигурност са приоритет за генералния директор на БНР?
© Pixabay

Днес Управителния съвет на БНР трябваше да гласува и проекта си за бюджет за 2020 г., в който са предвидени допълнителни 12 млн. лв. към досегашния, съобщава Топновини.

Предложението идва от генералния директор на националното радио Светослав Костов, като законовата процедура предвижда след приемането от ръководството на БНР, той да бъде придружен от становище на СЕМ и така да бъде изпратен в Министерството на финансите.

Така описаната законова процедура няма да бъде реализирана, тъй като ръководството на националното радио не е изпратило раздутия си бюджет до медийните регулатори за становище.

Успоредно с това, в БНР се заплашват и освобождават журналисти, налага се цензура, спряно е ефирното излъчване на „най-свободната“ медия в държавата, без за това да са уведомени отговарящите органи КРС и СЕМ и от законова гледна точка, това е заплаха за националната сигурност на държавата и гражданите на Република България.

Тук се поражда въпросът за компетентността на генералния директор Светослав Костов. Доколко е запознат с административните процедури и защо не ги спазва, както и за какво ще бъдат използвани допълнителните средства, които се искат? Засега въпросите остават без отговори.

Във връзка със събитията от днешния ден, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в разпореди проверка, която е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев за изясняване на обстоятелствата.

Какво ще покаже проверката и дали генералният директор на БНР е застрашил националната сигурност на страната с прибързаното си решение за спешно спиране на програма „Хоризонт“, предстои да разберем.

Последвайте канала на

Novini.bg
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини