Спират два от генераторите на "Топлофикация-Перник"

  • 04 септември 2019 18:46

  • 1935
  • 4
Спират два от генераторите на "Топлофикация-Перник"
© Булфото (архив)

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник днес издаде принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация - Перник“, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Мярката е наложена заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Спирането ще бъде извършено, като се преустанови подаването на горива към котлите с цел принудително извеждане от експлоатация. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително.

Във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни действия за извършване на проверки на място в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД. Проверките се извършват от командировани служители на Регионални инспекции по околната среда и водите, които са различни от тези, на чиято територия се намират проверяваните дружества.

Всички разпоредени от главния прокурор проверки за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците ще бъдат извършени от МОСВ в указания срок от 1 месец. Ще бъдат проверени издадените разрешителни за съхранение и изгаряне на отпадъци, документите за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества; видът и количеството съхранявани и използвани за горене отпадъци и съответствието им с документацията на дружествата. На прокуратурата ще бъдат предоставени и данни за извършени измервания и проби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1935 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофиб!

2019.09.04 | 22:16

1

Руслямисти!

Утре, на 5-ти Септември 1944 СССР обявява впйна на БЪЛГАРИЯ руска ви майчина!

2019.09.05 | 05:49

4

Mrete bre, mamitsata vi..

Гръка

2019.09.05 | 00:38

3

КО ПРАЯТ ТИЯ ОТКАЧАЛКИ ТАМ ПО ШОПСКО ПАРНОТО НЕ СИ ПЛАЩАЛИ,ТЕЦОВЕТЕ ИМ СПИРАЛИ,ЛЪЖАЛИ,КРАДЯЛИ,ЕВРО ПАРАТА ПРЕСВОЯВАЛИ ПОЛВИНАТА .

2019.09.04 | 23:55

2

Няма как когато се определяш като русофиб, да не си за психиатрията. За русофоби съм чувал, но за русофиби не съм.

Добави коментар

Водещи новини