Българското море е демоде

  • 02 септември 2019 10:34

  • 10031
  • 0
Българското море е демоде
© новини.бг/архив/

Сезонът свърши въпреки отчаяните опити да се разтегне август за сметка на септември с 15 дена.

                Рекапитулацията може да се види в цифри. Отлив на туристи. Прокрадват се възторжени стъкмистики от вида, че прирастът на японски туристи се е увеличил с 300%. Разбирай миналата година е почивал един японски турист, тази година са трима.

                Има бум на непродадени панелки с изглед към безбрежната морска шир, защото и руснаците вече са отвратени.

                На слънчака лоперамидовия хидрохлорид се харчи повече от презервативите. Кофти!

С агитация от естрадни изпълнители също не става. Нали?

                Какво правим? Да намаляваме цените или да ги вдигаме? Да внасяме повече китайска цаца и втората бира да е на половин цена? Да кажем, от десет на пет лева? Минералната вода да падне със 100% и да струва смешните два лева малката? 

                Чадърите да станат без пари? Тоест, по 10 лева, което си е направо без пари.

Имаме цяло министерство с министри и бюджет, което ще измисли правилната стратегия. Аз мога само да помогна с няколко съвета.

                Експерти!

                Няма желаният летен хит. Нито гларуси на ято ти кацат по дупето, нито нищо. Само две-три глупости за любов и залези, които, без да изпадаме в крайности, трябва да се забранят с правителствено постановление.

                Концесионери!

                Няма нужните условия на плажа. Да, чадърите са с пари, но живота не е само чадъри. Хората се нуждаят и от кенефи. Да ти се ходи до тоалетната не е демоде. Малката нужда е ясна. Влизаш до кръста и със зареян поглед изследваш морската шир. Другото е сложно. Като си плащаш за чадър и шезлонг ти се полага да ходиш да правиш ако в една химическа тоалетна, която е осрана още в началото на юни. Ако си с малко дете… Добре де, кой те е бил по главата да правиш деца?

                Ресторантьори! Яденето също не е демоде. Тоест, налага ти се да ядеш неща, които са излезли от мода преди седмица. После имаш киселини, но не е необходимо да ревеш. Има денонощни аптеки, също така има и сода бикарбонат по 20 стинки пакетчето. Направете така, че олиото да се сменя поне веднъж в месеца. Ако щете по религиозни съображения.

                Хотелиери! Спрете да си залустряте каналите в морето. Хората не обичат да плуват в помия. Ешерихия коли може и да не се вижда, но се усеща.

                Ако се вслушате в тези малки плахи препоръки ще облекчите работата на митничарите на южните ни граници.

                И последно. Не разчитайте на природата. Може да привлечете хората само с отношение.

               

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
10031 0

Водещи новини