Пускат две ленти от АМ "Струма" край Дупница по посока на интензивния трафик през уикенда

  • 29 август 2019 19:55

  • 805
  • 0
Пускат две ленти от АМ "Струма" край Дупница по посока на интензивния трафик през уикенда
© Булфото (архив)

През почивните дни ще има две ленти за движение в посоката на интензивния трафик в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

От 14.00 часа в петък до 10.00 в неделя в участъка от АМ „Струма“ в района на Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока Кулата и една за София. От 10 ч. в неделя до 14 ч. в петък, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за Кулата. С въвеждането на реверсивното движение ще се улесни пътуването в пиковите дни и часове.

Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности.

Превозните средства с маса по-голяма от 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата ще се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“.

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

За ППС над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини