"Ориент Експрес" спря за 3 минути на гара Димитровград

  • 28 август 2019 12:55

  • 841
  • 0
"Ориент Експрес" спря за 3 минути на гара Димитровград
© Булфото

Легендарният влак "Ориент Експрес" спря за 3 минути на гара Димитровград. Влакът, станал известен от романа на Агата Кристи, влезе на българска територия вчера през Русе

Рано тази сутрин влаковата композиция се установи на жп гарата в бригадирския град, като по разписание трябваше да пристигне в 5.47 часа, но закъсня малко и пристигна в 5.49 часа.

"Ориент експрес" пътува по линията от Париж до Истанбул веднъж годишно. Влакът се състои от 15 вагона, като дължината му е около половин километър. Цената на еднопосочното пътуване е над 16 000 лева или около 8 000 евро. Тази година този лукс са си позволили повече от 90 туристи от 12 държави. 48 са американци, 17 са британците, а останалите са от Холандия, Франция, Белгия, Швейцария, Финландия, Полша, Канада, Япония, Австралия и дори Индонезия.

Персоналът на влака е от около 50 души, италианци и французи. Храната в ресторанта е разнообразна, като ястията са предимно класически френски, но на пътниците се предлагат и преработени италиански специалитети. "Ориент Експрес" днес трябва да пристигне в Истанбул.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини