Военни обезвредиха снаряд, открит в нива в Търговищко

  • 26 август 2019 16:12

  • 515
  • 0
Военни обезвредиха снаряд, открит в нива в Търговищко
© Министерство на отбраната

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Сухопътните войски беше задействан в 14.20 ч. днес, 26 август, с цел разузнаване и последващо унищожаване на силно корозирал 152 мм снаряд. Боеприпасът е открит при изкопни дейности до Банка "ДСК" в гр. Видин. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров, съобщават от Министерството на отбраната.

Военнослужещи от Националния военен университет "Васил Левски" ще извършат утре, 27 август, разузнаване и унищожаване на три боеприпаса, открити в района на "Дунавски драгажен флот" АД, гр. Русе. При първоначалния оглед е установено, че това са силно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.

Днес, 26 август, военнослужещи от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка унищожиха артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, област Търговище. Ръководител на специализирания екип е капитан Цветан Владимиров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини