Млад мъж спаси две деца от удавяне на вълнолома в Аспарухово

  • 23 август 2019 08:55

  • 1883
  • 2
Млад мъж спаси две деца от удавяне на вълнолома в Аспарухово
© Нова телевизия

В сряда Цветалин Ганчев отишъл с приятели да поплуват, а минути по-късно на вълнолома в Аспарухово пред очите му се разиграла страшна сцена.

„Имаше две около 8-годишни деца, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението и си заплете краката на мрежите в морето. Виждаха се само крайниците му. Успях да разплета мрежите и извадя детето. Морето беше бурно. Второто дете беше на по-отдалечено място в морето. След като извадих и него съм припаднал на излизане от водата. Бях в шок, децата също”, разказва Цветалин Ганчев.

Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на следващия ден не открива мрежата в морето.

„Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е голяма. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този тип съображение, е бракониерска, това се санкционира. Лошото в момента е, че не може да докажем на кого е мрежата. Ние ще направим разследване, ако се докаже кой е човекът, ще си понесе последствията”, заяви директорът на ИАРА доц. д-р Галин Николов.

Флагът в този ден бил червен, къпането покрай съоръжението –  забранено, а мястото е неохраняемо.

Цветалин разказва, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка. Малките момчета се озовали на фаталното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.23 | 12:02

2

Браво-истински Мъж...!А близките на спасените деца ,не само да му благодарят,ами цял живот на ръце да го носят...

Vw

2019.08.23 | 10:50

1

Евала на човека

Добави коментар

Водещи новини