Инспектират колоните на моста на АМ"Струма"

  • 23 август 2019 07:09

  • 290
  • 0
Инспектират колоните на моста на  АМ"Струма"
© Кадър - Нова телевизия (архив)

Георги Терзийски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри километър на АМ „Струма“ от незаконно струпаната смет в обхвата на магистралата, съобщиха от АПИ.

Община Дупница спешно търси варианти как да премахне сметището под магистралата.

Под „Струма“ има камара от боклуци, намираща се само на метри от сметището, което се запали и причини щети на магистралата. За улеснение на трафика, от 14:00 ч. петък до 20:00 ч. в събота включително, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“.

При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

В петък изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Последвайте канала на

Калина Христова
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини