Д-р Любо Канов: Помнете, че варварите са винаги на вратите на Европа!

  • 21 август 2019 11:54

  • 3237
  • 0
Д-р Любо Канов: Помнете, че варварите са винаги на вратите на Европа!
© личен архив

История: Пражка пролет започва на 5 януари 1968 и продължава до 20 август същата година, когато СССР и още 4 държави (България, Полша, Унгария и Германска демократична република – ГДР) съюзници от Организацията на Варшавския договор (с изключение на Румъния) окупират страната.  България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.[2].  България участва в потушаването на Пражката пролет с два мотострелкови полка и един танков батальон.

Коментар по повод на 51 години от Пражката пролет на д-р Любомир Канов, който е съучредител, заедно с бившия здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и др., на новата партия КОД. Той е известен български психиатър и писател, дисидент, емигрант в САЩ. Автор e на книгите „Човекът кукувица“, „Парейдолии“, „Ходисей“, „Между двете хемисфери“, „Вселената според Гуидо“ и „Стрела от тръстика“. Негови творби са превеждани на английски, немски и чешки.

„На този ден поривът към свобода и за присъединяване на чехи и словаци към Европейската Цивилизация беше смазан от съветските танкове и тя беше натикана обратно в Евразийската империя. Дали днес само аз се чудя на безумието на европейските лидери, като канцлера Шрьодер, който се продаде на руснаците за пари и на катастрофалния призив на Меркел към неграмотни емигранти с чужда религия да дойдат в Европа, а “те” щели да се “справят”.

Едва ли има по-антиевропейско поведение от това, което политкоректчиците практикуват все по-яростно и нетолерантно, налагайки го върху целия континент. Моето удивление, е че наши “десни” считат противопоставянето срещу самоубийствените действия на сегашните главни европейски лидери за мракобесие и “антиевропейско- консервативен” заговор да се провали европейската идея. Да не говорим за обвиненията в “путинизъм”.

Не, драги десни, битката е точно срещу онези политически решения, които разрушават евро-атлантизма, отслабват връзките с НАТО, Великобритания и САЩ, довеждат до емоционално мотивираните глупости като Брекзит и подкопават самите основи на европейско-християнската култура и цивилизация. Това е истински анти-европеизъм в действие, дегизиран като демократичност, либерални ценности, икономически интереси, северни и газови потоци и прочие.

Помнете, че варварите са винаги на вратите на Европа. Дали е Мохамед, Чингиз Хан или Сталин, урокът е един и същ. А 21 август 1968 год. е спомен и доказателство за това, драги Хер Шрьодер, фрау Меркел и всички останали вляво и вдясно, които са го забравили”.

Последвайте канала на

Novini.bg
3237 0

Водещи новини