Съвместна българо-американска подготовка на формирования от Силите за Специални операции ще се проведе в нашата страна

  • 16 август 2019 16:17

  • 312
  • 1
Съвместна българо-американска подготовка на формирования от Силите за Специални операции ще се проведе в нашата страна
© Pixabay

Съвместна българо-американска подготовка с участието на формирования от Силите за Специални операции на Българската армия и армейската авиация от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще се проведе от 19 до 25 август в нашата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В нея ще участват до 250 военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили с необходимата екипировка и оборудване и до 30 военнослужещи с до 5 вертолета UH-60 „Black Hawk“ от армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

По време на съвместната подготовка ще бъдат изпълнени парашутни скокове в района на летище Чешнегирово.

За целите на подготовката се очаква вертолетите от състава на армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа да се пребазират в нашата страна в периода 17-19 август 2019 г.

Целта на съвместната българо-американска подготовка е да се повишат уменията на военнослужещите от Силите за Специални операции за изпълнение на парашутни скокове от вертолет и оперативната съвместимост между участващите сили и средства при изпълнението на съвместни задачи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.16 | 16:37

1

ЗА КАКВО СЕ ГОТВЯТ,ЗА ВОЙНА С РУСИЯ ЛИ,ЗАЩО НЕ СКАЧАТ В САЩ ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА СА ЕВСЕ ПО БЛИЗО ДО МОСКВА,ЗАЩО Е ЖИВ СОЛОМОН ПАСИ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ,ЗАЩО БОРИСОВ НЕ НИ ИЗКАРА ОТ НАТА,ЗАЩО ЕДНО ЦИГАНСКО СЕМЕИСТВО КОЕТО НЕ РАБОТИ И НЯМА ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ИМА И ГЛЕДА ПО 7,8 ДЕЦА И НЯМА ПРОБЛЕМ ОТ КАДЕ ПАРИ И КАК ГИ ИЗДЪРЖАТ

Добави коментар

Водещи новини