Намериха животински трупове в напоителните канали в Сливенско

  • 13 август 2019 13:41

  • 908
  • 0
Намериха животински трупове в напоителните канали в Сливенско
© Булфото (архив)

Извършва се засилено наблюдение на напоителните канали в Сливенско след сигнал за изхвърлени животински отпадъци. Това съобщи за БТА Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - клон Сливен.

Сигналът е бил получен вчера и касае нерегламентирано изхвърлени отпадъци в напоителен канал край село Тополчане. Мястото е било обезпаразитено и почистено, ще бъде извършен химичен анализ на водата. Днес служители на дружеството обхождат напоителните канали, за да проверят дали има други места с нерегламентиран отпадък. Ситуацията към момента е спокойна, посочи Иванов.

Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Увеличен е бил броят на осигурената от Общината техника.

Сигналите за тези незаконно изхвърлени отпадъци бяха подадени от протестиращи граждани край сливенското село Крушаре, които вече дванайсти ден блокират движението по пътя Сливен - Ямбол. Вчера те излязоха с отворено писмо, в което алармираха за опасност от зараза и обвиниха за това институциите, препоръчали самостоятелно избиване на домашните животни и липсата на регламент и контрол над тази дейност.

Последвайте канала на

БТА
908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини