Започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа в Петрич

  • 08 август 2019 14:47

  • 305
  • 0
Започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа в Петрич
© Община Петрич

Започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа в Петрич. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът на Община Петрич е на стойност 4 420 534 лева и е защитен по ОП „Развитие на селските райони“. Това посочи на церемонията по първа копка кметът на Общината Димитър Бръчков.

Предвидена е цялостна рехабилитация и полагане на нова асфалтова настилка на 8 км от общинската пътна мрежа, както и подобряване състоянието на прилежащата инфраструктура. Ще се ремонтират: старият път от Петрич до село Беласица; пътят Скрът - Габрене – Златарево; пътят от село Гега до отклонението за село Чурилово. С изпълнението на проекта Петрич ще се свързва с всички села от район Подгорие с нов, по-кратък маршрут. Този път - от град Петрич до село Беласица никога не е бил асфалтиран. Той започва от квартал "Бухото" и излиза под отбивката за селото, при главния път за Подгорието. Общата дължина на трасето е близо 4 километра.

"В Общия устройствен план на Общината сме заложи възможност и за жилищно строителство в този район“, уточни кметът Димитър Бръчков. Пътят Скрът - Габрене - Златарево, който ще бъде рехабилитиран, е една от натоварените пътни артерии в общината. Отсечката от село Гега, която ще се асфалтира, води към Чуриловски манастир, който Общината развива като дестинация в туризма.

„Продължаваме да работим, за подобряване състоянието на инфраструктурата, защото това е отправна точка както за инвестиции в нашата община, така и за развитието на туризма. И ще бъде резонно оценено“, обобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков.

На церемонията днес за старт на проекта по ОП „Развитие на селските райони“ присъстваха заместник областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общинския съвет Георги Тренчев, съветници, кметове на кметства и представители на фирмата изпълнител. Молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини