Пътят Сливен - Ямбол в района на Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест "Курбан по време на чума"

  • 07 август 2019 11:10

  • 631
  • 1
Пътят Сливен - Ямбол в района на Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест "Курбан по време на чума"
© Булфото (архив)

Пътят Сливен - Ямбол в района на село Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест. Това съобщи пред репортер на БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Протестът под наслов "Курбан по време на чума" е срещу принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор".

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски призова вчера протестиращите да освободят движението. Той заяви, че ще им бъде даден срок да прекратят блокадата на пътя Сливен - Ямбол, в противен случай ще бъдат предприети всички мерки, предвидени в закона. По думите на Божурски, за осигуряване на безопасността в района е насочен огромен ресурс, който е необходим другаде.

Пътят бе затворен в петък в 17.30 часа, като оттогава движението е преустановено. Предупредителни табели и патрулиращи полицаи отбиват преминаващите автомобили по обходни маршрути. 

По данни на областната епизоотична комисия към момента в областта в санитарната 20-километрова зона са умъртвени 90 на сто от прасетата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.07 | 12:16

1

Първо бяха кравите...,после козите...,сега-свинете...!Твърде съмнително навлязоха в България тия ,,чуми"по животните...?!Целта е икономическа...- да се задуши и малкото останало животновъдство у нас,за да купуваме месо отвън...!
Това е самата истина....!

Добави коментар

Водещи новини