400 000 лв. ще са нужни за укрепване на свлачището край село Качулка

  • 05 август 2019 14:45

  • 383
  • 0
400 000 лв. ще са нужни за укрепване на свлачището край село Качулка
© pixabay

Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на свлачището край село Качулка. Изпълнението му трябва да приключи до 2020 година. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. Градоначалникът заедно с областния управител Чавдар Божурски направиха символична първа копка на обекта.

„Това свлачище заплашва единствения път за основния корпус на комплекса и е много важно да бъде укрепено. Имотът е държавен, Общината го ползва по договор с Министерството на труда и социалната политика. Затова благодаря и на областния управител Чавдар Божурски и на Министерството на околната среда и водите, че ни дават възможност да реализираме този проект", заяви Радев, предаде Фокус.

"Малко общини успяха да реализират проекти по тази програма за укрепване на свлачища. Само две общини успахме да подготвим цялата документация. Надявам се и при изпълнителите работата да тече гладко и на финала да се поздравим с един добре завършен обект“, подчерта кметът Стефан Радев.

Свлачището е регистрирано през 2010 г., когато е установено свличане на земни маси по северозападния скат над единствения път към селището, свързващ административния корпус със сградите, където са настанени потребителите на социални услуги.

Стефан Радев допълни, че започва укрепване и на свличането на земна маса по републиканския път през Бяла за Елена. Кметът посочи също, че Общината работи и за изготвяне на проект за укрепителни дейности в Сотиря, където е заплашено училището.

„Този проект изискваше много процедури, които трябваше да се проведат, но в крайна сметка той е факт.

С укрепването на свлачището ще защитим единствения път към постройките към „Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, посочи ръководителят на проекта инж. Снежана Кънева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини