Ремонтират обекти за 3 200 000 лева в община Тервел

  • 05 август 2019 13:53

  • 228
  • 0
 Ремонтират обекти за 3 200 000 лева в община Тервел
©

Около 3 200 000 лева се влагат в капиталовите ремонти на 50 обекта от публичната инфраструктура в община Тервел, съобщават от кметската управа. Дейностите в 17 от обектите вече са приключили. Завършиха строителните работи в новоизграждащата се църква в село Нова Камена, в която предстои да бъде монтиран изработения с дарения на граждани и фирми иконостас. Продължава строителството и на параклиса в село Коларци, посочват от общината.

Вече е обновен сватбеният салон в село Безмер. В село Орляк е ремонтирана детската градина "Слънчице", а в двора на читалището е изградена детска площадка с люлки и пейки. За новата учебна година е подготвена и детска градина "Първи юни" в Тервел. По капиталовата програма на общината за детски заведения в селата са доставени тематични кътове с играчки, а за детската ясла в Тервел са закупени нови креватчета. Сред завършените обекти е и обновеното кметство в село Балик и изградената модулна сграда за кметската управа в Бонево. Преасфалтирани са и улици в селата Попгруево и Безмер, допълват от общината.

Сключени са договори за ремонт на улици в Орляк, Кочмар, Кладенци, Ангеларий, Полковник Савово, както и за поставянето на изкуствени неравности за ограничаване на движението по републиканските пътища, които преминават през села в общината, информират от кметската управа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини