Отлагат пускането на третия лъч на метрото за февруари 2020-а

  • 02 август 2019 18:04

  • 1397
  • 0
Отлагат пускането на третия лъч на метрото за февруари 2020-а
© Булфото (архив)

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през месец февруари 2020 година. Първоначално участъкът от "Красно село" до "Патриарх Евтимий" трябваше да бъде въведен в експлоатация през септември.

Забавянето се налага поради времетраенето на тестовете на влаковете и цялостната автоматика, обясни директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев.

"Това е ново поколение системи за управление. Досега ние за три месеца правихме тестовете на предишните участъци. Минималният срок, по искане на "Сименс", беше осем месеца, но те се съгласиха да го намалим на шест месеца. И в момента работим в този шестмесечен срок. В участъка бул. "България" - "Красно село" вече са започнали тестовете, предстои в края на този месец да започнат и от бул. "България" до ул. "Граф Игнатиев", коментира инж. Братоев пред БНР.

Той уточни, че провежданите тестове в участъка бул. "България" до "Красно село" са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини