Хакнàха ни НАПоителната система на републиката

  • 01 август 2019 16:46

  • 1778
  • 0
Хакнàха ни НАПоителната система на републиката
© Pixabay

Спецпрокуратурата и НАП са на път да оставят без работа всички автори на сатира и комедия в републиката. Писателската гилдия е силно обезпокоена от наплива на аматьори, идващи от държавните институции, опитващи се да заемат ниша сред професионалистите. 

Организира се протест на комедийните и сатирични писатели в България под наслов: #СпретеСеБе, взехте ни хляба! 

Вчера завеждащият отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура Евгения Станкова ни обясни, че хакерите, които живеят в новините в последно време, са се целели в напоителните системи около Парламента, за да включват пръскачките

(Разбиха група за МОКРИ ПОРЪЧКИ пред Парламента, с други думи)

Включването на пръскачките е било посегателство срещу политическата стабилност на републиката, защото… знам ли… вероятно защото, ако си намокрим високите гости, те ще си кажат: „б*си тъпата държава, нема им стъпа повече тука!“… 

… и край – нестабилност!

Всъщност цитатът е: „[…]установено е посегателство срещу СЪРВЪРА НА ПОЛИВНИТЕ СИСТЕМИ, които са пред парламента […] имало желание, евентуално при преминаването на автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание, да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение в придвижването. Което пък за нас като прокурор е важно да направим своя извод, че създавайки такава нестабилност, води след себе си нестабилност на цялата ни политическа система“. 

(#СпретеСеБе!)

Изразът МОКРИ ПОРЪЧКИ придоби съвсеееем нов смисъл, нали? 

Роди се нова народна поговорка: 

Така-а-а-а-а… по-интересното е, че от Народното събрание обясниха пред „Свободна Европа“, че „пръскачките“ им са всъщност живи хора, които ходят и ръчно поливат. „Наели сме фирма, тя полива с водоноска, нищо свързано с интернет няма“, заявиха от пресцентъра на парламента. 

Аз имам едно предложение към държавните служители:

Като ви дойде идея, казвайте си я първо на глас, да чуете как звучи. Викнете още някой и той да чуе. Ако не се опули или спука от смях, давайте – споделете я публично. 

(Ако ли пък ви влече стенд-ъп комедията, това вече е съвсем друго нещо – тогава ви разбирам. А и сцената ви е съвсем подходяща.) 

Хората в социалните медии пък започнаха да се питат: 
щом от прокуратурата са стигнали до заключението, че: 
1.) напояването пред Парламента е повод за тревога от „Антитероризъм“ и 2). си мислят, че хакерите са хакнали водоноска, лейка, маркуч и Леля Донка от Злокучене, дето полива пред Народното събрание, колко ли са им „напоителни“ другите доказателства, данни и сведения, които ще ни представят?

И те не закъсняха…

От прокуратурата ни дадоха сведения под формата на снимки, около които има текст, който се явява диалог. 

Не искам да кажа нищо, но…

… щом някой е решил, че е добре да предостави следствени материали (вероятно поради високия обществен интерес… дотук добре), нека поне да са в оригинален вид, а не „преразказ по картинка“. Не казвам, че видяното не е истина, казвам само, че остава неприятно чувство, че може и да не е истина. Щото, нали… и аз разполагам с едни материали от разговор на интересни лица.

Чакайте да ви ги споделя:

 

Убедихте ли се? Щом го има на снимка в интернета, значи е вярно. 

С такива данни, с обяснението за пръскачките и стабилността, а и в главата ми още кънти обяснението на шефката на НАП колко ѝ е било трудно да вземе решението да не си прекъсва отпуската насред мегаскандала, си мисля… на някои май трябва да им спрат интернета, защото са прекалили с „Най-смешните домашни видеоклипове“. 

Гледам прокуратурата и си мисля: има хора, които искат да се върне смъртното наказание в България… Вие луди ли сте бе! Нали ще останете 250 000 човека в републиката. Всичките ще се съберете в Люлин… десет. Ще направите люлинския мол Парламент. Парламента пък ще можете да си го направите на мол, ама то кой ли ще ходи толкова далече извън граница. 

Другото, което си мисля е, че нещо много „на едро“ взеха да се хакват сървъри и пръскачки. 

Наскоро от Инспектората към Висшия съдебен съвет изтекоха данните на съдия Мирослава Тодорова, като само нейните „случайно“ не бяха заличени от имуществената ѝ декларация преди да я публикуват, както беше направено с всички други. Интересното, че файлът (някой беше проспал това…) се казваше NE SE CHISTIIII, а това, както и да го гледаме, мирише на „инструкция“. Тодорова е наказателен съдия и, както можете да се сетите, има много неприятели. А личните ѝ данни изтекоха от файл, който се казваше NE SE CHISTIIII. 

Това, само по себе си, е доста странно. Още по-странно става, че сега изведнъж се разкри, че хакерът, който е арестуван, имал папка, кръстена именно NE SE CHISTIIII… 

А това, извинявайте, е чутовна липса на въображение и изобретателност! Както казах – професионалистите сме изключително недоволни, че аматьори се опитват да пипат в нашата специалност. 

Вероятно мнозина, чисто инстинктивно ще направят връзка между двете неща. Мнозина други обаче намират случващото се за обида на интелекта им. 

Защо между гафът или ударът, или както искате го наричайте, по Тодорова и всичко последвало около хакерите се прави връзка? Защо връзката „мирише“? Всеки гаф, свързан с компютри ли ще бъде приписван на хакерите? Наистина ли искате да видим връзка между двете, само заради NE SE CHISTIIII? 

(Индианците са хора и римляните са хора—съответно римляните са индианци!)

Да очакваме ли след ден-два да попаднем на хакерски папки, озаглавени RAZBOLEI PRASETATA? Какво още да им пишеме на сметката, а? 

Факт ли е, че хората се притесняват, че прокуратурата притиска хора и медии? И докато това упорито се отрича, факт ли е, че ни пускат версии за пръскачки, оборени от Народното събрание? Факт ли е, че след толкова „непоклатими доказателства“, на които и децата се смеят, започва разследване срещу медии и журналисти, които са доказано „неудобни“? Е, да се върнем няколко реда по-нагоре: Факт ли е, че хората се притесняват, че прокуратурата притиска хора и медии? Имаме ли повод, а?

А сега, понеже ми писна да се занимавам с глупости, лек ден, че бързам, Скарлет ми поръча да купя картофи за мусака. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1778 0

Свързани новини

Водещи новини