Подадени са 15 сигнала за проблеми по АМ "Струма"

  • 30 юли 2019 19:50

  • 853
  • 0
Подадени са 15 сигнала за проблеми по АМ "Струма"
© АПИ

15 сигнала за проблеми по магистрала "Струма" са постъпили в Института за пътна безопасност. Част от тях са за неправилно поставени ограничения на скоростта, които са предпоставка за верижни катастрофи.

172 км. е трасето на магистралата, свързваща столицата с Кулата, по което на ден преминават хиляди автомобили.

Изкъртени и непоправени мантинели, пропаднали пътни участъци, сгрешени табели са част от нарушенията, констатирани на магистрала "Струма". Най-фрапантен е случаят с непремахната указателна табела да се отклоним от магистралата поради течащ ремонт, ако пътуваме към Кулата. Само ремонтът там отдавна е приключил.

От Института за пътна безопасност алармират за пропаднали участъци между 88 и 89-тия километър, поради което и скоростта там е ограничена на 90 километра.

,,Никой не си прави трудът да ремонтира тези участъци, а се ограничава скоростта. И ние задаваме въпроса защо харчим толкова много пари за тези скъпи пътища, като те пропадат, а след това ограничаваме скоростта. Нали идеята е да се придвижваме бързо и ефективно'', коментира пред БНТ Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

Третият проблемен участък е след пътен възел Даскалово, където скоростта от 140 км. внезапно е ограничена на 90.

,,Скоростта не е ограничена правилно. Това е предпоставка и за верижна катастрофа, и за настъпване на много тежко ПТП със смъртни случаи. Институтът за пътна безопасност още преди месец е информирал АПИ за тези проблеми и до моментна ние получаваме оправдания и никой не предприема нищо, за да коригира тези проблеми'', допълни още Русинова.

От АПИ отговориха, че ограничението от 90 км. край възел "Даскалово" ще бъде премахнато, след като участъкът добие статут на магистрала, тъй като заради зациклили отчуждителни процедури, той все още се води автомобилен път. А дефектите на асфалта при 88-мия километър щели да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

Последвайте канала на

Novini.bg
853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини