Владимир Тодоров: Участъкът на магистрала "Тракия" с ограничение 90 км/ч е хранилка за глоби

  • 30 юли 2019 07:58

  • 4379
  • 1
© Нова телевизия

Традиционно юли и август са месеците с най-много жерстви на пътя. Това се дължи на засиления трафик, на хилядите гастарбайтери, които преминават през страната ни, на пътуващите туристи. Това е и периодът, в който се прибира зърното, има голям трафик на тирове. Всичко това се отразява на броя на жертвите, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Припомняме, че само през почивните дни у нас при пътни инциденти загинаха 10 души. От КАТ отчитат  ръст на тежките инциденти със загинали и ранени, като от началото на месеца жертви на войната на пътя са станали 53-ма души.

Магистралите са най-опасните пътища, най-много катастрофи стават на първокласните пътища, посочи Тодоров.

Според мен участъкът на магистрала "Тракия" е срам за българските строители. 40-те километра, които са с ограничение 90 км/ч, създават предпоставки за катастрофи. Имам чувството, че българаската полиция използва този участък като хранилка за глоби. Това изнервя шофьорите, те карат с някакво измислено ограничение и после засилват скоростта и се опитват. В лявата лента в този участък скоростта може да бъде допуснато да бъде 120-130 км/ч, каза още Владимир Тодоров.

По думите му допълнителен контрол на скоростта и на нарушенията, свързани с нея, може да се оказва и с камерите, предвидени за броене на автомобилите. Стотици милиони се инвестират в тол системата. Ще има над 400 камери, които ще четат номерата на колите. В момента има и над 300 "броячки", които следят трафика. Всички тези 700 камери могат да бъдат впрегнати за следене на скоростта, смята Тодоров.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Опраскан

2019.07.31 | 18:42

1

Ненормална работа! Днес, ми го връчиха. Карал съм със 124км.ч -300лв. Ега ти магистралите! Браво Бойко, така се пълни бюджет при 560лв. минимална заплата!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини