Петко Симеонов: Ленин и Сталин бяха водещи феминисти

  • 29 юли 2019 10:09

  • 1994
  • 0
Петко Симеонов: Ленин и Сталин бяха водещи феминисти
© бтв

Има професии, които не са препоръчителни за жени.
Това коментира в социалната мрежа социологът Петко Симеонов. Той е български учен, писател, политик, един от основателите на СДС.

Отдавна съм писал срещу равноправието на половете. Прогласеното от комунизма равенство беше и си остава социално инженерство от най-долна проба. Да не забравяме, че Ленин и Сталин бяха водещи феминисти. Жени ставаха трактористки, кранистки, миньорки, работеха в строителството... Първата си статия по темата написах, когато видях една жена да бута количка с бетон на някакъв строеж.
Има професии, които не са препоръчителни за жени.
Глупаво е да изричам, че мъжете и жените имат различни организми. Те имат различни биологични роли във възпроизводството на вида homo sapiens. Върху тази база се надграждат социалните им роли, които са културно формирани.
Колкото и да напредва технологията, колкото и да прогресира понятието за равенството между мъжете и жените, базовите биологични различия ще продължат да оказват влияние върху социалните им роли.
Какво, как и докъде трябва да се променя, ще се реши в процеса на спонтанното развитие на цивилизацията...
Докато сто процента от ражданията се "извършват" от жени, всякакви напъни в стил 50 на 50 в заемането на длъжности са нелепи до глупост.

Последвайте канала на

Novini.bg
1994 0

Свързани новини

Водещи новини