7 тона отпадъци изринаха от Бузлуджа след събора

  • 29 юли 2019 07:36

  • 2871
  • 2
7 тона отпадъци изринаха от Бузлуджа след събора
© Facebook

Над 7 тона битови отпадъци, събрани в 300 чувала са били изнесени в събота и неделя от Историческата поляна и околността ѝ на връх Бузлуджа, съобщават от община Казанлък.

Уборката е била направена от 12 служители на общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, част от боклука е бил събран извън 12-те еднокубикови контейнери тип „Бобър“, разположени на място в съответствие с подписан договор между администрацията и местното ръководство на БСП.

„Според сключения договор с политическата партия, Общината изпълни ангажимента да окоси и да изчисти мястото. Още в съботния следобед, след прибирането на търговските сергии, дейностите по събиране на боклука започнаха и завършиха в неделя“, се казва в прессъобщение до медиите.

От БСП-Казанлък припомнят, че са платили авансово 6 300 лв за описаните дейности, почистването е трябвало да стартира веднага след приключването на събора и изтеглянето на транспортните средства от поляната и паркингите.

Активисти на левицата пресмятат че при 40 000 души и 7 т боклук се падало средно под 150 грама на участник, колкото тежали пластмасова тарелка и книжна салфетка. Редовни търговци в бузлуджанската проява пък допълват, че в събота са продали над 60 000 кебапчета, пържоли и кюфтета, за по 1,5-2,00 лв бройката. Отделно били сладоледените изкушения, магнитчетата,знаменцата и сувенирите.Направеният оборот надхвърлял двумесечните сборове в пет средни по големина общини.

На снимките Близо 400 полицаи и жандармеристи от Стара Загора, Кърджали, Сливен, Хасково и Пловдив се грижеха за реда край Историческата поляна извън осигурената от Позитано 20 частна охрана Над 150 са били химическите тоалетни, монтирани специално за събора на Бузлуджа

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2871 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анти циганин

2019.07.31 | 21:20

2

Всички присъстващи на поляната бяхте на вонящите боклуци ,а лайното Нинова .....отврат

x

2019.07.29 | 08:47

1

kolko puti chte osirate Bulgarija,urodi m....... d...e......

Добави коментар

Водещи новини