До 30 юли е ограничено движението по пътя Средногорци-Рудозем 

  • 26 юли 2019 15:19

  • 172
  • 0
До 30 юли е ограничено движението по пътя Средногорци-Рудозем 
© Pixabay

От днес до 18.00 ч. на 30 юли /вторник/ е ограничено движението по пътя Средногорци-Рудозем за извършването на взривни работи, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура". 

Дейностите ще са в участък, който е в средата на трасето между двете населени места. Обходният маршрут е Средногорци-Смолян /кв. "Устово"-кв. "Райково"/-Рудозем, и обратно.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ V-A: Гърция-България /2014-2020 г./", финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се реконструира седемкилометровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. /с ДДС/.

Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушване на скалните откоси; на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини