КФН даде на Прокуратурата данни, свързани с "Исторически парк" АД - Варна

  • 25 юли 2019 11:25

  • 375
  • 2
КФН даде на Прокуратурата данни, свързани с "Исторически парк" АД - Варна
© Pixabay

Комисията за финансов надзор е предоставила данни на Прокуратурата от проверката на "Исторически парк" АД - Варна, се казва в съобщение от КФН.

Според КФН има вероятност на лицата, придобили от акциите на дружеството, да се предоставя заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в дружеството за реализация на самия проект "Исторически парк", а не по сметка на акционерите-прехвърлители.

"За установяване или отхвърляне на това предположение, с мое решение, резултатите от проверката на всички факти и обстоятелства, свързани с правоотношенията, възникващи между дружеството и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за последващи действия от страна на Прокуратурата", казва председателят на КФН Бойко Атанасов.
КФН е инициирала проверка на "Исторически парк" АД след като е анализира публично оповестената информация за проекта, налична в интернет пространството, електронни медии и социални мрежи, както и в Търговския регистър.

Проверката на КФН е установила също, че прехвърлянето на наличните акции на "Исторически парк" се осъществява между частноправни субекти. Респективно, правоотношенията, които възникват между тях също имат частноправен характер. От КФН заявяват, че нямат правомощия по отношение на тях, тъй като правомощията на КФН са единствено при публично предлагане на безналични ценни книжа.

Последвайте канала на

БТА
375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сатър

2019.09.14 | 20:18

2

Тарикат момче ще излезе селянчето. Обра париците на тиквениците и сега пак търси будали да им прибере кеша, че щял да строи къщи за гости. Още не построил 10 % от ИП а вече се хвърля в нови начинания. Така както е тръгнало скоро може да започне да строи летище и даже канал за връзка с Черно море.

Emil

2019.08.26 | 12:57

1

Напоследък си мисля къде е мястото на самовлюбеният идиот Ивелин - в затвора или в лудницата? При толкова много лъжи, измами и кражби отдавна би трябвало да е в панделата, но от друга страна човека се смята за новия Левски, Спартак и дори българския Мъск.

Добави коментар

Водещи новини