Градежът на новата църква в Разград ще бъде възобновен

  • 21 юли 2019 21:16

  • 681
  • 0
Градежът на новата църква в Разград ще бъде възобновен
© Pixabay

От следващата седмица продължават дейностите за завършване на църквата "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград. Това съобщи областният управител Гюнай Хюсмен, заедно с архиерейския наместник отец Георги, при откриването на Илинденския събор в местността "Сборяново", информират от пресцентъра на институцията.

Градежът на новия разградски храм започна през 2013 година. Първите два етапа от строителството бяха реализирани благодарение на многобройните дарения на политически партии, организации, земеделски производители и отделни граждани, припомнят от институцията.

Областният управител Гюнай Хюсмен е честитил празника на участниците в събора и е отбелязал, че с всяка година събитието става все по-многолюдно, което доказва, че народът ни пази вярата и традициите си.

В началото на празника четирима свещеници са осветили дадения за празника курбан. На откритата сцена са се изявили фолклорни формации и индивидуални изпълнители от общините Исперих, Разград, Кубрат и Силистра.

Част от празничната програма е бил и отслуженият сутринта от Русенския митрополит Наум в църквата в село Малък Поровец водосвет в чест на Св. пророк Илия, допълват от областната администрация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини