Избират изпълнител по инвестиционния проект за бойна машина на Сухопътните войски най-късно до 20 декември 2019 г.

  • 19 юли 2019 17:02

  • 642
  • 1
Избират изпълнител по инвестиционния проект за бойна машина на Сухопътните войски най-късно до 20 декември 2019 г.
© Булфото (архив)

Най-късно до 20 декември 2019 г. трябва да приключи работата на Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Това беше решено на заседание на Съвета по отбрана на 18 юли 2019 г. На заседанието министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността утвърди искането за предоставяне на предложение RFP (Request for Proposal) за проекта за инвестиционен разход. Предстои да бъде стартирана съгласувателна процедура между Министерството на отбраната и Министерството на икономиката за изпращане на RFP до компаниите ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).

След изпращането на искането за предоставяне на предложение RFP ще бъде назначена Междуведомствената работна група за избор на изпълнител за инвестиционния проект. Тя ще извърши пълния анализ и оценката на подадените оферти, след което ще изготви доклад до министъра на отбраната.

Окомплектоването с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност, мобилност и защитеност, съпоставими с аналогичните образци системи на въоръжение в страните-членки на НАТО, е основната цел на проекта за модернизация на Сухопътните войски.

Той беше приет от 44-ото Народно събрание на 8 юни 2018 г. Инвестиционният проект „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада” предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава. Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лева с ДДС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
djsj

2019.07.20 | 07:13

1

Vidqha nqkoi lev izli6ak i davai da kupuvame orajie za miliardi. Pensionerite i rabote6tite bedni da duhat poparata. Nemskite pensioneri moje da pohapvat salam4eta i vurst4eta.

Добави коментар

Водещи новини