В Левски отбелязаха 182 години от рождението на Апостола и 74 години от обявяването на селището за град

  • 18 юли 2019 19:13

  • 268
  • 0
В Левски отбелязаха 182 години от рождението на Апостола и 74 години от обявяването на селището за град
© Булфото (архив)

Град Левски празнува днес 182 години от рождението на Апостола на свободата и 74 години от обявяването на селището за град, съобщиха от общината.

По повод на празника на града е получен поздравителен адрес от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на до кмета Любка Александрова, до жителите и гостите на общината, допълниха от там.

Общинският център е приел името на Апостола преди 121 години. На церемония днес са издигнати националното знаме и флагът на града. Великотърновският митрополит Григорий е отслужил молебен за здраве.

Кметът Александрова е честитила празника на всички присъстващи на централния площад. Поздравление е отправил и председателят на Общинския съвет Дочко Дочев.

Деца от детските градини "Слънце" и "Локомотив" са поздравили с песни участниците в честването. Прозвучала е песен за Апостола по текст и музика на Мария Нинова от град Левски.

Шествие е преминало през града до паметника на Апостола, издигнат на гаровия площад, където са поднесени цветя на признателност.

Тази вечер предстои празничен концерт на откритата сцена пред общината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини