Електрически велосипеди тръгват от днес във Витоша

  • 18 юли 2019 17:55

  • 576
  • 0
Електрически велосипеди тръгват от днес във Витоша
© Столична община

За втора поредна година столичани ще могат да се качат на Витоша с електрически велосипеди под наем. Миналата година стартирахме с 10 електрически велосипеда за разходка на Витоша. Сега пускаме още 5, които са разработени от българска иновативна компания. Това каза кметът Фандъкова при откриването на сезона. Електрическите велосипеди могат да се наемат от паркинга пред Националния исторически музей.

Проектът е инициатива на Програма "Зелена София" на Столична община и мрежата за устойчиво развитие "Клийнтех България", с подкрепата на EIT Climate-KIC – най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации. Решението и изпълнението на системата е на стартиращата компания ElJoy Bikes, която тази година сътрудничи с Е-Mountain Bike.

Като още една стъпка за по-чиста София определи инициативата кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. "Поредният иновативен проект е насочен към активните хора на София без значение на тяхната възраст" – посочи още кметът Фандъкова и припомни, че миналото лято велосипедите са ползвани както от ученици и студенти, така и софиянец на 80-годишна възраст.

В "Дианабад" близо до Ловния парк на ул. „Никола Габровски“ № 1 е открита втора локация с още пет велосипеда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини