Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2019"

  • 18 юли 2019 14:53

  • 186
  • 0
Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2019"
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Тя ще бъде посрещната на 19 юли 2019 г. в 8.40 часа с военен ритуал на Морската гара във Варна и ще приеме строя на почетния караул. След церемонията председателят на парламента ще наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата "Верни".

В учението, провеждащо се в периода от 12 до 21 юли във Варна, българските Военноморски сили участват с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 900 души личен състав. В учението се включват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета, 5 вертолета и над 2000 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Основната цел на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни чрез отработване участието им в операция за морска сигурност в отговор на криза, както и да се сертифицира кораб на българските ВМС – базов миночистач „Шквал” съгласно методиката за оценка на НАТО – MAREVAL.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини