Тодор Чобанов за проблемите на Ларгото: Проектантът не е съобразил, че там ще минават хора

  • 16 юли 2019 09:01

  • 860
  • 2
Тодор Чобанов за проблемите на Ларгото: Проектантът не е съобразил, че там ще минават хора
© БНТ

Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е много труден обект, защото е на няколко нива и с две метростанции. Били сме много критични и много пъти сме отказвали да приемем проекта за неговата реконструкция. За жалост има допуснати грешки при неговото изготвяне още на ниво проектиране. Просто проектантът не е съобразил, че ще преминават стотици минувачи всеки ден. Това коментира зам.-кметът на София Тодор Чобанов в сутрешния блок на БНТ във връзка с некачественото строителство на Ларгото в центъра на столицата.

,,Това си е чисто проектантска грешка и сме изпратили искане до Министерството на културата да изиска да бъдат предприети действия от страна на проектанта и изпълнителя, тъй като обектът все още е в гаранционен период'', посочи Чобанов.

Относно бъдещето на къпалнята ''Мария Луиза'' зам.-кметът сподели, че има юридическа възможност тя да бъде върната на хората в качеството си именно на къпалня, а не като нещо друго, защото е един от знаковите обекти за града.

На въпрос за бъдещия общински аквапарк ''Възраждане'' Тодор Чобанов разкри, че той ще разполага с няколко басейна, включително детски и такъв с олимпийски размер, като самият аквапарк ще може да побира до 500 души.

Чобанов сподели, че над 20 млн. лева са били привлечени за спасяването на банята в Банкя и до следващото лято тя ще заработи.

,,На този етап решение за Централната минерална баня няма. Спасили сме я от разруха и в момента функционира като музей'', каза в заключение зам.-кметът на столицата.

Последвайте канала на

Novini.bg
860 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
поручик

2019.07.17 | 10:15

2

Е хубаво де, като знаехте всичко това защо общината го пуна в експлоатация? Защо подписа?

к

2019.07.16 | 12:59

1

Да бяхте дали поръчката на някой, който поне е идвал в София - щеше да е ходил до ЦУМ да се вози на ескалаторите и щеше да знае къде минават хора. Ама нали всичкото селяндури станаха бизнесмени и строители на столицата.....

Добави коментар

Водещи новини