Затварят движението в тунел "Ечемишка" в посока Варна заради учение

  • 10 юли 2019 07:26

  • 713
  • 2
Затварят движението в тунел "Ечемишка" в посока Варна заради учение
© Пресцентър МВР

Движението в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" в посока Варна ще бъде спряно днес от 9.00 до 15.00 часа заради учение. Трафикът ще се извършва в посока София.

Учението е съвместно между няколко служби и има за цел да координира действията при евентуална катастрофа.

Сценарият на учението предвижда симулация в тунела на тежка пътна катастрофа между лека кола и товарен автомобил с последващ пожар на около 200 м от изхода на съоръжението в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила загиват на място, а пътнически микробус, преминаващ покрай пожара, катастрофира на около 120 м след него. Следва и верижна катастрофа между 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В превозните средства има пострадали и затиснати пътници.

По време на учението ще се проведат действия за гасене на пожара и спасяване на хората. На пострадалите ще бъде оказана първа медицинска помощ, психологическа подкрепа на място и транспортиране до болница. Ще бъде създадена и временна организация за регулиране на движението в района на произшествието, управление на светофарите, вентилацията. Очаква се в симулацията да участват над 50 души и специализирана техника.

В обучението ще участват и експерти от Швейцария, които са едни от най-добрите в Европа при справяне с критични ситуации в тунели.

Последвайте канала на

Novini.bg
713 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Седесарска демокрация е,

2019.07.10 | 08:57

2

армия нямаме, какви учения...

Кристиян

2019.07.10 | 08:36

1

че той бил ли е отворен? От как се знам все се ремонтират тия тунели :D

Добави коментар

Водещи новини