СГС нареди: Столична община да мие два пъти месечно вътрешнокварталните улици

  • 08 юли 2019 12:01

  • 957
  • 6
СГС нареди: Столична община да мие два пъти месечно вътрешнокварталните улици
© Булфото (архив)

Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните и улиците от обществено значение. Това разпореди Софийският градски съд по делото за чистотата на въздуха в София.

В двуседмичен срок Общината трябва да представи и план за изграждане на велоалеи от крайните квартали до централната градска част. Съдът разпореди на сайта на Общината, на таблата по спирките и в градския транспорт ежедневно да има информация за концентрацията на фини прахови частици.

Димо Господинов от неправителствената организация „Група за чист въздух“ заяви: „Доволни сме, че въобще има постановяване на такива привременни мерки, защото действително има замърсяване и то от различен характер през лятото и през зимата. Съдът използва това, което знае, за да назначи тези привременни мерки, което смятам, че е една малка победа за нашия колектив“.

Делото бе отложено до ноември, за да се намери експерт, който да направи екологичен анализ на въздуха на София. Запитване за такъв бе изпратено на БАН.

Последвайте канала на

Десислава Станева
957 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ъъпсурт...

2019.07.08 | 13:30

2

Хаджи Димитър ул, В.Наков пиша оплаквам се жалби . Все едно всички са оглушали в общината . Улицата е в дупки . Шахти за отводняване не работят забравени са вече при дъжд се превръща в река улицата .Осветление трагично „ Мъждука все едно свещ гори .Мръсотия , боклуци . Само се мете от чистачки улицата от дъжд на ветър .Такива са и Г . Илиев и Златица и всичките малки вътрешни улички . За първи път от 90г се сетиха за бедните квартали на София. .....Нали трябва Графа да оправят ...надежда , орландовци , обеля , сухата река и другите кв . забравиха .....

Пич

2019.07.08 | 16:01

6

Ела да видиш какво е в Гео Милев, дето според общината минава за център.

.

2019.07.08 | 14:18

4

Изнасяй се от гетото София брат! Аз вече го наравих!

Ще мие друг път,

2019.07.08 | 15:19

5

това беше при социализма, от 30г. е седесарска демокрация и улиците не се мият.

СОФИЯ ГЛЕДА

2019.07.08 | 13:58

3

НЯМА ЛОШО, САМО ЧЕ НАПОСЛЕДЪК МОКРЯТ УЛИЦИТЕ И КАЛТА СИ ОСТАВА. ТРЯБВА ПОВЕЧЕ СТАРАНИЕ. ТО ЛЕСНА РАБОТА НЯМА!!!

МИРО

2019.07.08 | 13:04

1

Те хубаво ги мият по два пъти , а дупките кога ще ги запълнят по тези улички, а осветлението също е през лампа , две ????
По бул Столетов /Банишора дупките са безброй от Кенар до 5-та градска болница , а иначе редовно мият с вода машините! !?????

Добави коментар

Водещи новини