Главният архитект на район "Младост" отговори на Фандъкова

  • 04 юли 2019 18:46

  • 1117
  • 2
Главният архитект на район "Младост" отговори на Фандъкова
© Булфото (архив)

Искам да заявя, че отправените към мен обвинения, с пост във Фейсбук, от страна на г-жа Фандъкова, са неверни. Издаденото на 20.05.2019 г. разрешение за строеж при бл. 401 в „Младост“ е резултат от професионално извършена работа, при спазване на законоустановени процедури и срокове, във връзка с искане за издаване на такова разрешение от страна на собствениците от 02.10.2018 г.

Това се казва в официална позиция на главния архитект на столичния район "Младост" Стефан Стефанов по повод поисканата му оставка от страна на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Публикуваме позицията на Стефанов без редакторска намеса:

"От внасяне на инвестиционния проект до издаване на разрешение за строеж са изтекли почти осем месеца. Съгласно чл.144, ал.3, т.1, инвестиционните проекти се одобряват или се отказва одобряването им от компетентния орган в 14-дневен срок от внасянето им, при изготвена оценка за съответствие.

След разглеждане на инвестиционния проект и приложените документи бяха установени непълноти и забележки, за които на инвеститора са изпращани няколкократно писма. След отстраняване на забележките инвестиционният проект е одобрен и е издадено разрешение за строеж № 21/20.05.2019г.

Приблизително две седмици преди издаване на разрешението за строеж на оперативка в Районната администрация съм уведомил арх. Русев, кмет на община Младост, че всички забележки по проекта са отстранени и предстои издаване на разрешение за строеж.

През 2017г. по инициатива на район „Младост“ са водени разговори за евентуална замяна с равностоен общински имот, но със заявление 04.10.2018г., собствениците на имота заявяват, че поради липса на резултат от преговорите в рамките на една година, те не искат имота им да бъде заменян с друг и желаят реализиране предвижданията на действащия план за имота и построяване на жилищна сграда. Така, че твърдението, че в момента текат преговори със собствениците е невярно.

Тъй като не само не съм включен, но и не съм информиран за създаването и работата на работната група, сформирана на 02.04.2019г., не съм имал информация за нейната работа и планове за горепосочения имот.

Заявявам съвсем отговорно, че издавайки разрешително за строеж съм спазил всички професионални и етични стандарти на работната позиция, която заемам. Всички действия, извън предприетите от мен по процедурата, биха били противозаконни. Убеден съм, че хармоничното развитие на градската среда не би трябвало да зависи от „решения на парче“, предизвикани от локални протести, а от разработването на цялостна визия за района.

Смятам, че думите „провокация“ и „саботаж“ не звучат нито професионално, нито политически грамотно, когато говорим за диалог между институции, затова няма да ги коментирам.

Отправяне на обвинения без проверка на фактите, очевидно е лошо ПР-решение, кореспондиращо с фалшива новина".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Choco

2019.07.05 | 00:12

2

Личи си че е взел парите.но евала явно е в час

2019.07.04 | 18:56

1

ОСТАВКА БЕ НАГЛО КОРУМПЕ

Добави коментар

Водещи новини