Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия посети Троян

  • 03 юли 2019 19:52

  • 690
  • 2
Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия посети Троян
© Община Троян

Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия е на посещение в Троян, в изпълнение на проект, финансиран по програмата за междурегионално сътрудничество УРБАКТ III. Експертите са в планинския град, за да научат повече за добрите практики на община Троян в храненето на децата, съобщават от общината.

Гостите са разгледали Детската млечна кухня - мястото, където се приготвя храната за най-малките жители на общината. На среща с кмета на Троян Донка Михайлова са били отправени много въпроси, свързани с организацията на хранене, менажиране на услугите и идеята за приготвяне на храната за децата на едно място.

Партньорите на община Троян са били впечатлени от иновацията, която общинското ръководство създава - собствена овощна градина и оранжерия за отглеждане на зеленчуци.

Особен интерес е предизвикало функционирането наДетската млечна кухня, както и високият процент (над 50) от разходите, които общината влага в храненето на децата в млечната кухня, яслите, детските градини и училищните столове.

Визитата продължава до 4 юли, като предстои посещение на ДГ "Буковец", овощната градина, както и семинари.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.03 | 21:24

2

Що народ клати менчето покрай малчуганите! Не само от България...

Веселин Василев

2019.07.03 | 20:13

1

Ега си и говедата - ама троянска сливова ще пият мръсниците!!!!!

Добави коментар

Водещи новини