4 едновременни аварии оставят Лом без вода вече втори ден

  • 02 юли 2019 19:11

  • 318
  • 1
4 едновременни аварии оставят Лом без вода вече втори ден
© Pixabay

На фона на изключително високите температури в цялата страна жителите на град Лом и околните села втори ден са без вода, предава БТВ.

Причината са общо 4 едновременни аварии на водонапорния водопровод към града. Голямата авария е в района на ломското село Добри дол и е голяма, но освен нея има още три на други места.

Въпреки съветите да се стои на сянка в най-големите горещини работниците нямат избор, тъй като над 20 хиляди души са без вода. Пробитата тръба е стоманена, лепена е десетки пъти и е тотално амортизирана.

„Сцепена е по дъното, виждате, че всичко е пясък, обрушва се. Водопроводът е на 60 години, изключително тежка ситуация", обяснява инж. Валери Иванов, управител на ВиК-Монтана.

На два метра от стария е новият водопровод, чието изпълнение е на финала. Търпението на ломчани обаче отдавна е изчерпано. Те са поринудени да пълнят вода с туби на градската чешма.

„Предупредиха ни по интернет, че във вторник и сряда няма да има, но няма още от вчера на обяд. Тоест дори хората не са успели да си подготвят вода в бидони, в туби, в каквото и да е. но това продължава тук в последните 3-4 години, направо е убийствено!”, разказва местният жител Георги Харалампиев.

„Наистина хората са настръхнали и имат своето право: дала съм дума и до края на мандата мисля, че ще решим проблема с напорния водопровод.", заяви Пенка Пенкова, кмет на общ. Лом.

Местната власт ще настоява за финансиране на целия водопровод, за да реши  окончателно проблема. В момента и четирите аварии са отстранени, но водата ще пътува още един ден до Лом.

Последвайте канала на

Novini.bg
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Fadul

2019.07.02 | 22:52

1

Като пишете - понякога замисляте ли се - ей така - за разнообразие ?
Скорост на водата - 15 км. за ден ...
Един ден щяла да пътува водата - по водонапорния водопровод?

Добави коментар

Водещи новини