Руският посланик и кметът на Бургас инициират откриването на руски културен център в града

  • 02 юли 2019 17:22

  • 285
  • 3
Руският посланик и кметът на Бургас инициират откриването на руски културен център в града
© Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и Анатолий Макаров - посланик на Русия в България, обсъдиха на среща идеята да бъде открит руски културен център в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На срещата присъстваха още генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, както и Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България. В края на юли в Бургас ще пристигне екип на Руския културно-информационен център в София, за да представи идеите си за реализирането на проекта в Бургас.

Кметът Николов и посланик Макаров аргументираха идеята си с това, че в морския град живее целогодишно голяма руска общност.

Беше отчетен и фактът, че над 60% от руските туристи, които посещават България, избират преди всичко Южното Черноморие, а над 1000 руски деца учат в бургаските училища и участват в различни школи за изкуство в града.

Идеята е в бъдещия културен център освен събития, да се предлага и руска литература. На срещата беше обсъдена още темата увеличаване на съвместните усилия за нова фериботна линия Бургас – Новоросийск, което ще увеличи както туристическия, така и търговския обмен между двете държави.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сталин

2019.07.02 | 20:03

3

Стига с тия руски центрове , бе руски гъзолизци !!!! Аман вече от руски простотии !!!!

x

2019.07.02 | 17:42

2

iniziativa RUSKA MAFIA V BULGARIJA.kak ne vi e sram........

2019.07.02 | 17:30

1

ИМА ДЪРЖАВИ КЪДЕТО 12% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ХОДИ ПО НУЖДА НАВЪН, А ОСТАНАЛИТЕ 88% В АПАРТАМЕНИТЕ СИ ЗАЩОТО... ТАЙГА БОЛЬШАЯ...

Добави коментар

Водещи новини