РИОСВ - Шумен спря образуването на нерегламентирано сметище в село Славяново

  • 01 юли 2019 15:00

  • 222
  • 0
РИОСВ - Шумен спря образуването на нерегламентирано сметище в село Славяново
© Булфото (архив)

След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от жители на с. Славяново, община Попово, за сметище от строителни отпадъци, изхвърлени в дерето на селото, експертите на РИОСВ – Шумен веднага се отзоваха на мястото.

Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ. В присъствието на представител на община Попово и подателя на сигнала те констатираха наличието на замърсен участък с бетон, тухли и мазилка с дължина около 100 м. Недобросъвестен жител системно е изхвърлял строителни отпадъци по черен път в селото, част от които по-късно са пропаднали в най-ниската част на дерето.

При извършения оглед на място в дерето не беше установено нерегламентирано заустване на отпадъчни води, както и видимо замърсяване и оцветяване на речните води. Строителните отпадъци обаче са потенциална опасност за намаляване на проводимостта и бъдещо замърсяване на дерето, което е приток на р. Сеячка, приток на яз. "Каваците", установи още проверката.

На Община Попово са издадени предписания за своевременно почистване на замърсения участък и уведомяване в срок на РИОСВ – Шумен за изпълнението им.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини