Фандъкова разкри с колко процента ще бъдат повишени заплатите в транспорта в следващите 3 години

  • 01 юли 2019 12:03

  • 1260
  • 6
© Novini.bg

Това бяха наистина тежки преговори, но винаги когато става въпрос за стратегически решения, ние се събираме със синдикатите и започваме да обсъждаме възможните варианти. Целта ни е била винаги да осигуряваме по-добър градски транспорт не само за гражданите и гостите на столицата, но и за самите служители.

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след срещата си с президента на КНСБ Пламен Димитров и председателя на СТСБ Екатерина Йорданова, на която бе обсъдена тригодишна програма за увеличение на възнагражденията в Столичния градски транспорт, предаде репортер на Novini.bg.

,,Още в края на миналата година започнахме преговори за увеличаване на доходите на водачите в градския транспорт, като само през тази година заплатите им бяха вдигнати с 20 процента. На днешната среща пък постигнахме договореност заплатите да бъдат вдигнати с 10% през всяка една година от следващия тригодишен период. Предложението ще бъде внесено още на следващата сесия на Столичния общински съвет. Съзнавам, че е трудно решение, но си давам сметка също така, че тези хора трябва да бъдат мотивирани и привличани'', обясни Фандъкова.

,,За пет години постигнахме изключително сериозен напредък по отношение на транспорта. Това са огромни инвестиции, както европейски, така и средства от Общинския бюджет'', подчерта още столичният градоначалник.

Тя сподели, че в системата на столичния градски транспорт не достигат общо 200 шофьори, докато ситуацията със столичния ''Метрополитен'' е коренно различна - там няма недостиг на машинисти.

Кметът припомни, че в движение са пуснати около 170 нови автобуса, като към тях скоро ще се присъединят и 13 нови трамвая и 15 нови електробуса.

,,Това е важно и за пътниците, и за водачите, за да бъдем спокойни, че температурите ще бъдат приятни. Тенденцията е да привличаме повече желаещи нови хора. На фона на 42 напуснали, имаме 97 нови шофьори'', уточни Фандъкова.

Относно бъдещето на къщата-музей на Пейо Яворов в столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска обясни, че Общината ще се опита да я придобие, но в рамките на ''разумна цена''.

,,Предложението предстои да бъде разгледано от финансовия заместник-кмет и да бъде внесено в СОС за решение, защото за нас е важно да има устойчивост и предвидимост през следващите поне 3 години. Тоест говорим за план, който би трябвало да гарантира предвидимост на дохода на хората'', допълни по темата президентът на КНСБ Пламен Димитров и заяви, че изчислено в пари става дума за повишение от порядъка между 120 и 150 лева.

,,Въпросът с извънредния труд обаче остава отворен'', посочи Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1260 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Наглите

2019.07.02 | 11:36

6

Тъпата кукла на конци е време да си ходи.

Мъничета мъничета простакесата

2019.07.02 | 09:59

5

Тази още ли не си е стегнала багажа за доживотен затвор. Опропасти София, циганизира я, чалга и простотия сред софиянци, мръсотия, пустош и т.н.

????

2019.07.01 | 14:33

4

А,Вие НАПУСКАТЕ след ТРИ МЕСЕЦА,така ли "другарко-госпожа" Фандъкова????

Kik

2019.07.01 | 12:29

3

Малко е за най-отровната професия. Цял ден да дишаш газовете на колите отпред. Кой ще плаща вредни? Поне по едно кисело мляко да даваха на ден. И да пенсионираха по-рано.

бай Симо

2019.07.01 | 12:23

2

Фандъчката да отговаря за мафиотското билетче от 1.60 лв.?! Да се разследва какво и как е получила под масата от ЦГМ за да се приеме подобно НЕзаконно решение???

татко,

2019.07.01 | 12:09

1

ще ти купи колело ,ама друг път. Важното е че, ще имаме самольоти ФАК-18.

Добави коментар

Водещи новини