Подменят пътните знаци в Каварна

  • 30 юни 2019 10:32

  • 797
  • 1
Подменят пътните знаци в Каварна
© Pixabay

Общинската администрация в Каварна започна подмяна на пътните знаци. Възстановени са табелите по пътя за нос Калиакра, местността Иканталъка, курортната зона на Каварна и по улиците, които водят към хотелите по крайбрежието, съобщи началникът на отдел "Обществен ред и контрол" инж. Галя Великова.

"Започнахме оттам заради големия туристически поток и защото там най-често има някакви проблеми със знаците. В последните две години се оказа, че голяма част от знаковото стопанство в града се унищожава. В кв. "Хаджи Димитър" над 17 знака са липсващи и в момента се възстановяват", поясни Великова.

Общо 73 пътни знака са подменени през миналата година. През тази година са поръчани 75 нови. "Проблемът е основно в това, че нашите съграждани не опазват общинската собственост - същото се наблюдава и с пейките, новите кошчета и лампите", коментира Великова.

Два пъти годишно се извършва проверка на вертикалната и хоризонталната маркировка в Каварненско - преди активния летен сезон - през март, и през септември, преди новата учебна година.

Последвайте канала на

БТА
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2019.06.30 | 17:37

1

Ех каква голяма новина. Кметицата направи нещо че иначе цял мандат едно голямо НИЩО.

Добави коментар

Водещи новини