Министър Аврамова свиква първо заседание на Обществения консултативен съвет по въвеждане на тол системата

  • 28 юни 2019 09:33

  • 203
  • 0
Министър Аврамова свиква първо заседание на Обществения консултативен съвет по въвеждане на тол системата
© Булфото (архив)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно свиква Обществения консултативен съвет по въвеждане в експлоатация на електронната система за таксуване на база време и изминато разстояние.

Той ще е на 5 юли в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, информираха от ведомството.

За участие в заседанието са поканени заместник-министри на финансите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, представители на Министерството на вътрешните работи, Агенция "Пътна инфраструктура", Агенция "Митници", Държавна агенция "Електронно управление" и НСОРБ. Покана е изпратена и до представители на Конфедерация на автобусните превозвачи, Българска асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт, Камара на автомобилните превозвачи в България, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата, "Национално сдружение на българските превозвачи", Сдружение "Национална транспортна асоциация", Български съюз на частните предприемачи "Възраждане", Браншово сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен, Съюз на международните превозвачи, Национално сдружение на българските спедитори, Българска петролна и газова асоциация и Сдружение за модерна търговия.

Пред участниците в заседанието ще бъде представен напредъкът по въвеждане в експлоатация на електронната система за пътни такси на база време и изминато разстояние. Ще бъдат дискутирани обхватът и тарифите на електронната система за преминаване по републиканската пътна мрежа.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини