Зам.-министър Русинова награди общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на уязвими групи

  • 26 юни 2019 12:59

  • 251
  • 0
Зам.-министър Русинова награди общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на уязвими групи
© МТСП

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за връчи почетни плакети и грамоти на общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на представители на уязвими групи в рамките на изпълнението на програма "Здраве и образование за всички". Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

С мерките и дейностите по проекта беше подобрен достъпа до социални, здравни и образователни услуги на млади ромски семейства.

Програма ЗОВ даде възможност на 2500 деца между 3 и 5 години да посещават редовно детска градина и предучилищни групи. Над 2100 деца бяха върнати в класните стаи и получиха допълнителни уроци по български език, което повиши тяхната грамотност и шансовете им за по-добър и качествен живот.

Програмата се реализира с финансовата подкрепа на правителството на Швейцария в Пловдив, Русе, Бургас, Монтана, Сливен и Шумен. От българска страна основен партньор по проекта е Министерството на труда и социалната политика, като в него участват още министерствата на здравеопазването и образованието и науката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини