Генерал Андрей Боцев: 101-ви алпийски полк в Смолян впечатлява с професионалното си и отдадено изпълнение на поставените задачи

  • 20 юни 2019 16:32

  • 611
  • 1
Генерал Андрей Боцев: 101-ви алпийски полк в Смолян впечатлява с професионалното си и отдадено изпълнение на поставените задачи
© Министерство на отбраната

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев проведе днес, 20 юни, среща с командира полковник Димитър Кацаров и личния състав на 101-ви алпийски полк на Сухопътните войски, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Пред събралите се десетки военнослужещи той подчерта, че формированието в град Смолян е сред тези, които най-силно впечатляват ръководството на Министерството на отбраната с професионалното си и отдадено изпълнение на поставените задачи. Като доказателство за високата оценка генерал Боцев припомни присъдените от Министерския съвет и Министерството на отбраната награди на отличилите се военнослужещи от високопланинския полк за оказаната помощ на населението при справяне с кризисната зимна ситуация в Смолянска област.

През януари 2018 г., в продължение на 6 дни, 104 военнослужещи и специализирана техника с висока проходимост от състава на полка пробиха непроходими пътища, почистиха 270 км от републиканската пътна мрежа, доставиха гориво и хранителни продукти. Генерал Боцев обсъди с личния състав приоритетите и усилията на ръководството на Министерството на отбраната за подобряване социалния статус на военнослужещите и условията им на труд.

В гр. Смолян днес началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участва в изданието на информационната кампания „Бъди войник“. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мишо

2019.06.20 | 22:08

1

Браво г-н генерал,че уважихте поделението,което добре познавате.Желая ВИ ЗДРАВЕ и успехи в трудната професия.

Добави коментар

Водещи новини