Столична библиотека с планинско четене и библиобус на Еньовден

  • 19 юни 2019 15:27

  • 278
  • 0
Столична библиотека с планинско четене и библиобус на Еньовден
© Pixabay

За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва като партньор в честванията по случай Еньовден, организирани от Национален комитет „Петър Димков” и Дирекция „ПП Витоша”.

Традиционно празникът ще започне в 08:00 ч. от Княжево (градинката на посл. спирка на тр. № 5) с туристически поход по маркираната пътека „Aлея на билките” с мисли на Петър Димков.

Фолклорната програма ще стартира в 12:30 ч. на естрадата пред хижа „Момина скала“, където всички посетители на планината ще могат да вземат участие и във възстановката на стари народни обичаи – провиране под арка от 77 и половина билки, „медена питка”, ръсене с „мълчана вода” и др.

Ще бъде даден и стартът на конкурса за детска рисунка „Нарисувай ми билка”.

Столична библиотека се включва в празника с:

Планинско четене с поетите Йордан Евтимов, Лъчезар Лозанов и Георги Гаврилов; Интересни заглавия от издания на Петър Димков, съхранявани във фонда на Столична библиотека, както и такива, свързани с празника, билките и природосъобразния начин на живот; Фотоизложбата „Очи между клоните”, в която авторът ѝ Алпер Османов показва чрез фотообектива горски мотиви с акцент животни от дълбините на горите; Библиобус, в който желаещите могат да стана читатели на Библиотеката на София и да си вземат книги;

Планинска къщичка на „Момина скала” , заредена с нови книги; Безплатни едногодишни читателски карти, осигуряващи пълен достъп до ресурсите на Столична библиотека. Събитието е част от инициативата на Столична библиотека „Библиотека в планината” и кампанията „Зелени пътеки към библиотеката“.

Последвайте канала на

Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини