Отводняват Търговище

  • 18 юни 2019 13:43

  • 562
  • 1
Отводняват Търговище
©

Повече от 40 сигнала за наводнени мазета и паднали дървета са получени в Районната противопожарна служба в Търговище след падналия проливен дъжд. Високите води на река Врана подкопаха и събориха подпорна стена на един от най-оживените булеварди - „Митрополит Андрей“.

Подпорна стена на речното корито в Търговище се срути след пороите. Свлечен е земен насип, а част от асфалта на крайречния булевард увисна над реката. Пропаднали са бордюрите и пътната мантинела. Движението в участъка се извършва в едната лента.

Тази сутрин комисия от общинската администрация извърши оглед на щетите, а от кметството започнаха процедура по възстановяването им. Над 40 са сигналите за наводнени подземни помещения в обществени, жилищни сгради и в търговски обекти. Работата по отводняването и почистването им продължава. Аварийни екипи почистват и дъждоприемните шахти.

По данни на метеорологичната станция, количеството на падналия в Търговище дъжд е 75 л/кв. м., което е близо 95 % от месечната норма. Улиците потънаха във вода, а шахтите бълваха като фонтани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър

2019.06.18 | 14:30

1

Снимка от В.Търново?

Добави коментар

Водещи новини